Goedkoopste van Nederland
Betaal veilig online of op locatie

Een heftruck cursus volgen, eigenlijk een absolute must

01-08-2020

Zou u graag een job willen beoefenen waarin u moet werken met een heftruck? In dat geval bent u eigenlijk genoodzaakt om een heftruck cursus te gaan volgen. Dit niet in het minst omdat er door de Arbowet wordt gesteld dat iedereen die met een dergelijke machine werkt goed geïnformeerd moet zijn. Niet alleen dient men goed geïnformeerd te zijn, er moet ook sprake zijn van een goede instructie waardoor duidelijk wordt hoe er nu precies met een dergelijke machine moet worden gewerkt. Door het volgen van een heftruck cursus wordt er in de praktijk voor gezorgd dat u met honderd procent zekerheid kunt rekenen op een goede voorbereiding. Zo bent u perfect geschikt om met een heftruck te werken.

Het behalen van het heftruckcertificaat

Een belangrijke vraag die mensen zich stellen heeft betrekking tot de manier waarop ze hun kennis in verband met de heftruck precies kunnen aantonen. Dat is mogelijk door middel van het heftruckcertificaat. Wanneer u één van onze heftruck cursussen volgt zult u kunnen vaststellen dat er u wordt aangeleerd hoe u nu precies op een veilige manier kunt werken met een heftruck. De volgende onderwerpen zullen dan ook aan bod komen:

  • Wat zegt de wetgeving precies?
  • Het kantelmoment en de transportmiddelen;
  • Welke aandrijvingen er precies bestaan;
  • Informatie met betrekking tot transport en opslag;
  • Specifieke veiligheidsinformatie;

Bent u er in geslaagd om zowel het theoretisch als het praktisch examen positief af te ronden? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat u het heftruckcertificaat zult ontvangen. Op die manier kunt u meteen tegenover uw nieuwe, potentiële werkgever aantonen over voldoende kennis te beschikken met betrekking tot het werken met een heftruck.

Welke heftruck cursus kunt u volgen?

Wilt u ook graag een bepaalde heftruck cursus volgen? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat er op dit vlak tal van verschillende mogelijkheden worden aangeboden. In eerste instantie kunt u er voor kiezen om onze standaard heftruck cursus te volgen. Deze cursus wordt gehouden tijdens één dag op een locatie in Rotterdam. Aansluitend op het volgen van de cursus vindt het theorie- en praktijkexamen plaats. Na afloop ontvangt u zowel een certificaat als een pasje. Een andere mogelijkheid waarover u beschikt is het volgen van onze 'Reachtruck Cursus'. Ook dat gebeurt op een locatie in Rotterdam. Wilt u graag in één keer zowel onze Heftruck als Reachtruck cursussen volgen? Ook dat is mogelijk in slechts één dag!

Een heftruck cursus volgen in verschillende talen

Het spreekt voor zich dat iedereen die met een hef- en / of reachtruck moet werken gebaat kan zijn bij het volgen van een heftruck of een reachtruck cursus. Om er zeker van te zijn dat elke volger van de cursus de inhoud er van echt goed begrijpt hebben we er voor gekozen om deze cursus in verschillende talen aan te bieden. Het is dan ook niet alleen mogelijk om een heftruck cursus te volgen in het Nederlands, maar ook in bijvoorbeeld het Engels en in het Pools. Op deze manier zal iedereen de inhoud van de cursus echt honderd procent begrijpen.